Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A város tucatnyi közterületén dolgoznak a munkagépek

A város tucatnyi közterületén dolgoznak a munkagépek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult az úgynevezett funkcióbővítő városrehabilitáció, amely a szakemberek szerint nem fogja akadályozni a városi rendezvényeket, például a közelgő néptáncfesztivált sem.

Több év előkészítés után kezdődött meg a funkcióbővítő városrehabilitáció, több, mint harminc különböző projektelemmel. Bár a város több pontján várhatók forgalomkorlátozások, lezárások, tehát kellemetlenségek a gyalogosok, a lakók és az autósok számára, a városi rendezvényeket nem kell félteni a városüzemeltetés vezetője szerint.

A rendezvények alatt egyébként is tilos lesz a munkavégzés – ígérte a szakember.

Ilyen feldúlt most a Barátok tere, de hasonlóan vonzó lehet, mint ezen a terven, amelyet már Németi László főépítész mutat. Felsorolni is nehéz, mennyi tér és épület szépül meg a nagyberuházás kapcsán, amelyek egyébként már tavaly elkezdődött.

Egyéb Fő téri épületek mellett megújul a Postatér, a Szent Bertalan utca déli szakasza is, és több, mint kilencven parkoló épül a Kossuth utca mögött ezzel az új tömbfeltáró úttal, amelyet a gyalogosok és az autók is használhatnak majd. Felújítják a Városházát és a Házasságkötő termet is. Az 1,1 milliárdos összberuházásnál 800 millió forint az elnyert uniós támogatás, a projektben az önkormányzat mellett szerepet vállaltak vállalkozók és az egyház is. Október végére, november elejére kész lesz minden a tervek szerint.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-08-03 )

Tovább az archívumra