A pékségek többsége a fennmaradásért küzd, alig van olyan péküzem, ahol a magas alapanyagár mellett megtérülhetnek a péküzemek előállítási költségei.

A péküzem az előállítási költségek mellett több alkalmazottat is fizet, és a szomszédos településekre is szállít pékárut, ami szintén megnöveli a költségeket, ennek ellenére próbálják az áraikat realizálni. A vásárlók nagy része fontosnak tartja, hogy a jó minőség mellett az ár is elfogadható legyen.
A tapasztalatok szerint azonban nem csak az olcsóbb kenyérre, de a drágább pékárura is van kereslet.
A pékség fenntartása is folyamatos beruházásokat igényel. A péküzem kemencéje elavult már 30 éves. Az üzem tulajdonosa az Új Széchenyi Terv keretében pályázott és nyert támogatást így a közeljövőben lehetőség nyílik a régi kemencét lecserélni.
Vidák Renáta