Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elmúlt hetekben csökkent a liszt ára, ám ennek ellenére sem lesz olcsóbb a kenyér

Az elmúlt hetekben csökkent a liszt ára, ám ennek ellenére sem lesz olcsóbb a kenyér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pékségek többsége a fennmaradásért küzd, alig van olyan péküzem, ahol a magas alapanyagár mellett megtérülhetnek a péküzemek előállítási költségei.

Kenyér és friss péksütemény készül a Nagyrédei péküzemben. Az alapanyagok kiszámíthatatlan árváltozásai mellett a kenyér, a zsömle és a péksütemények minőségének mindig kifogástalannak kell lennie –mondja Molnár Sándor. A péküzem tulajdonosa hozzátette, a liszt árának csökkenése nem jelenti a kenyér árának mérséklését, mivel az elmúlt időszak veszteségeit kompenzálni kell.

A péküzem az előállítási költségek mellett több alkalmazottat is fizet, és a szomszédos településekre is szállít pékárut, ami szintén megnöveli a költségeket, ennek ellenére próbálják az áraikat realizálni. A vásárlók nagy része fontosnak tartja, hogy a jó minőség mellett az ár is elfogadható legyen.

A tapasztalatok szerint azonban nem csak az olcsóbb kenyérre, de a drágább pékárura is van kereslet.

A pékség fenntartása is folyamatos beruházásokat igényel. A péküzem kemencéje elavult már 30 éves. Az üzem tulajdonosa az Új Széchenyi Terv keretében pályázott és nyert támogatást így a közeljövőben lehetőség nyílik a régi kemencét lecserélni.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2011-08-11 )

Tovább az archívumra