Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csütörtökön spanyol táncosok mutatkoztak be a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál gálaestjén

Csütörtökön spanyol táncosok mutatkoztak be a GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál gálaestjén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Õk nem csak az egyik legnépszerűbb csoport, hanem a legszerencsésebb is, hiszen az eddigi versenyeket sorra megnyerték a fesztiválon.

1963-ban alakult meg Consuegrában a Sáfrány Rózsa tánccsoport. Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt a csapat létszáma, már egy iskolát is alapítottak a fiatalok számára, akiket a nagy fesztiválokra készítenek fel.

A spanyolok több ruhát is hoztak magukkal, így az összes produkcióban más táncot láthattunk tőlük. Későbbre is tartogatnak még meglepetéseket.

A spanyol csoport az idei fesztivál legaktívabbja, minden vetélkedőt ők nyertek meg, és az esti bulikon is ők maradnak a legtovább. Temperamentumuk a gyerekeknek is tetszett, a színpad előtt velük együtt mozogtak.

A gálaműsor után a táncházban a közönség személyesen is találkozhatott a spanyolokkal. A közös mulatság során, kipróbálhatták a kasztanyettát, zárásként pedig vonatoztak egyet a táncosokkal. Aki még nem látta őket, az a hétvégén kétszer is megnézheti a csoportot, hiszen szombaton és vasárnap is fellépnek a GYÖNGY fesztivál színpadán.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2011-08-12 )

Tovább az archívumra