Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vasárnap délután elbúcsúztak a GYÖNGY Fesztivál fellépőitől a város vezetői

Vasárnap délután elbúcsúztak a GYÖNGY Fesztivál fellépőitől a város vezetői

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Múzeumban tartott állófogadáson nem csak a táncosok kaptak ajándékot, ők is meglepték egy kis aprósággal az esemény szervezőit.

Minden évben vendégül látják a GYÖNGY Fesztivál csoportjainak néhány képviselőjét a Mátra Múzeumban egy állófogadáson, ahol megköszönik nekik az egész heti kitartásukat, és hogy részesei voltak az eseménynek. Ilyenkor mindenki a legnépszerűbb fellépő ruháját veszi fel, a mexikóiak például a törzsi táncban viselt díszes szerelésükben jöttek. Köszönő beszédében Bozsik István alpolgármester a fesztivál fontosságát hangsúlyozta a város életében.

A város idén is több millió forinttal támogatta a rendezvényt, bár az összeg kevesebb volt, mint a korábbi években. A jövőben több támogatót szeretnének keresni a fesztiválhoz.

Összefogott a város – mondta Faragó László, hiszen a támogatók nélkül idén nem lehetett volna megrendezni a GYÖNGY Fesztivált. A fogadáson mindenkit megleptek valamivel, a táncosok helyi borokat, és egy Gyöngyösről szóló könyvet vihettek haza, míg a szervezők és a városvezetők külföldi ajándékokat kaptak. Az esemény után a záró felvonuláson utoljára mutatkoztak Gyöngyös utcáin a fellépők. Mint korábban, most is hatalmas sikerük volt.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2011-08-15 )

Tovább az archívumra