Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 25 éves a város legjelentősebb képzőművészeti csoportja, a Gyöngyösi Műhely

25 éves a város legjelentősebb képzőművészeti csoportja, a Gyöngyösi Műhely

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebből az alkalomból rendeztek kiállítást a Mátra Honvéd Kaszinóban. Azon a helyen, amely néhány év múlva akár a Műhelyben készült alkotások állandó kiállítóhelye is lehet.

30 alkotója legújabb munkáinak kiállításával ünnepelte a Gyöngyösi Műhely megalakulásának 25. évfordulóját. A szokásos szeptemberi tárlat ezúttal – jobb kiállítóhely nem lévén – a műveket ingyen befogadó Mátra Honvéd Kaszinóban nyílt meg. A pénztelenség amúgy is rányomta bélyegét a jubileumra: a tervezett jubileumi katalógus sem készülhetett el. Ezzel együtt a Műhely alkotói köszönik szépen, jól vannak.

Annak ellenére is, hogy a Műhely átlagéletkora folyamatosan növekszik. Szerencsére az idős tagok korukat meghazudtolóan ma is aktívak. Fehér Sándor például a kezdetektől fogva tagja a Műhely nagy családjának.

A Gyöngyösi Műhely ma már több mint egyszerű képzőművészeti közösség. Olyan értékteremtő csoport, amelyre a város büszke lehet – emelte ki Bozsik István alpolgármester köszöntőjében, majd hozzátette: a Műhely munkáját csak egy önálló galéria megteremtésével ismerhetik méltóképp el.

A Gyöngyösi Műhely tagjai tehát okkal bízhatnak abban, hogy a következő jubileumi kiállításukat már egy városi galériában rendezhetik meg. Akár épp ezen a helyszínen.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-09-14 )

Tovább az archívumra