Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Főként bizottsági kereteket érint az a jelentős költségvetési engedmény, amelyet tegnap fogadott el Gyöngyös képviselőtestülete

Főként bizottsági kereteket érint az a jelentős költségvetési engedmény, amelyet tegnap fogadott el Gyöngyös képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Húsz és félmillió forintnyi korábban felfüggesztett forrásról van szó. Azért hagyták jóvá, mert nagyobbnak bizonyult az adófizetési hajlandóság, mint várták.

Alultervezték a valósághoz képest a gyöngyösi adóbevételeket – derült ki az őszi befizetési határidőnél. Így néhány eddig felfüggesztett költségvetési tétel feloldását hagyta jóvá a grémium rendkívüli ülésén, 20 és fél millió forint erejéig. A bizottságok keretösszege ebből két és fél millió forint, ismét megnyílt az egymillió forintos polgármesteri keret, illetve felszabadították a másfélmillió forintos egyházi keretet is. Mindez gesztusértékű.

A polgármester szerint az említett költségvetési tételek feloldása nem veszélyezteti a gyöngyösi önkormányzat pénzügyi működését.

További 15 és fél millió forintot szabadítottak fel útfelújításra. Gyöngyösön az Epreskert utat, Mátrafüreden az Avar utcát újítják meg. Arról is döntöttek, hogy friss adatokkal egészítik ki az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések számára fenntartott kerethez beadott gyöngyösi pályázatot. A város 150 millió forintot remél az ÖNHIKI-keretből.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-09-27 )

Tovább az archívumra