Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyékben, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása címmel rendeztek képzést a Mátra Honvéd Kaszinóban a civil hálózatok fejlesztésével kapcsolatban

Hálózatépítés és fejlesztés Heves és Besztercebánya megyékben, valamint az ehhez kapcsolódó partnerségi programok generálása címmel rendeztek képzést a Mátra Honvéd Kaszinóban a civil hálózatok fejlesztésével kapcsolatban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A képzésen felmerültek a civil törvény küszöbön álló változásaival kapcsolatok kérdések is.

Az elmúlt húsz évben Heves megyében a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok fejlett rendszere jött létre és maradt életben. A civil önszerveződés ma már eljutott arra a fokra, hogy megindult a különálló szervezetek hálózatokba kapcsolódása. A mosatni képzéssel pedig már nem csak a megyei és hazai, hanem a szlovákiai civil szervezetek összekapcsolódást is próbálják elősegíteni a szakemberek. Számos projektben, így az informatika, a képzések vagy a demokratikus részvétel terén már így is értek el sikereket, azonban a kör újabb határ menti résztvevőkkel is bővül.

A szlovák és magyar szervezetek körében párhuzamosan futó európai uniós képzés és együttműködés alapvető célja, hogy a szervezetek olyan innovatív módszereket alkalmazzanak, melyek jól alkalmazhatók mindkét ország területi hálózatainak működtetésében. A találkozón szó esett a civil törvény változásairól, melynek egyik legkritikusabb pontja, hogy a konkrét közhasznú tevékenység vizsgálata helyett különböző mérőszámok dominálnak majd a forrásszerzés terén.

Kritikus pont még a készülő törvényben, hogy a megszűnő Nemzeti Civil Alapprogramot felváltó szervezet működésének elindulásáig a civil szervezetek finanszírozhatósága kerül nehéz helyzetbe, hiszen hosszú hónapokig nem jutnak majd központi forráshoz. Ez pedig a közhasznú tevékenység folyamatossága és a szervezeteknél foglalkoztatottak szempontjából lényegi kérdés.

Kiss Balázs


Az Aktuális napi hírei (2011-10-03 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság