Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eredményesnek értékelte a Mátraaljai Munkaadók Egyesületével folytatott megbeszélést a város alpolgármestere.

Eredményesnek értékelte a Mátraaljai Munkaadók Egyesületével folytatott megbeszélést a város alpolgármestere.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Réthy Béla azt mondta: őszinte beszélgetésen vettek részt a helyi gazdaság életképességéért aggódó munkáltatókkal, akiket igyekezett megnyugtatni: az ipari parkba a reményeik szerint hamarosan egy új nagyberuházó érkezhet.

Éppen egyeztet a munkaadókkal a városvezetés. Réthy Béla alpolgármester azt mondta: a találkozás eredményes volt, a városvezetés ugyanis fontosnak tartja az párbeszédet a munkáltatókkal.

Mint arról az Aktuálisban már beszámoltunk, a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete négy területen lát problémát Gyöngyösön, ezek közül az egyik a helyi gazdaság megerősítése. A szervezet elnöke szerint valódi nagyvállalat hiányában a kisebb, helyi cégeket kellene megerősíteni.

A helyi vállalkozások terheit egy esetleges nagyberuházó betelepülése esetén lehetne enyhíteni, hasonló beruházás azonban évek óta nincs a láthatáron. Réthy Béla azt mondja: a városvezetés bízik az Ipari Park új tulajdonosában, és egy új nagyberuházó érkezésében.

A Munkaadók a Bugát Pál Kórház jövőjének kérdését is felvetették az egyeztetésen. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester azt mondta: a mostani üzemeltető jó színvonalon működteti az intézményt, a kormány későbbi tervei pedig egyelőre nem teljesen világosak az önkormányzat előtt.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-10-04 )

Tovább az archívumra