Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Károly Róbert Főiskola könyvtárában Lombhullató őszi esték címmel indult szeptemberben sorozat

A Károly Róbert Főiskola könyvtárában Lombhullató őszi esték címmel indult szeptemberben sorozat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A TÁMOP pályázat segítségével megvalósuló programokon ismert és érdekes személyeket látnak vendégül. Legutóbb Vámos Miklós író történeteit hallgathatta a közönség.

Az 1983-ban megjelent Zenga zének című kötet volt Vámos Miklós első nagy sikere. Ennek készül most 33. kiadása, negyedik borítóváltozatával. Az író pedig arra kíváncsi, a négy közül melyik tetszik leginkább az olvasóknak. Október 6-án az Alexandra könyvesházban is ezt teszi. Merthogy ő ad az olvasók véleményére.

Vámos Miklós ez alkalommal itt Gyöngyösön azért inkább a régimódi, ráérős történetmesélés hagyományához híven maga mesélt. Ahogy azt a Lehetetlen vagy a Rögtön jövök című tévéműsorokban tette ezt annak idején. Arról például, hogy a televízió milyen szerepet töltött be abban, hogy az egyik legolvasottabb magyar íróvá válhatott, s arról, hogy miért nem készít már műsorokat.

Az Anya csak egy van és az Apák könyve után a tavaly megjelent mesés regénye, A csillagok világa jelzi leginkább, hogy Vámos Miklóst – két ikerfiú apját – más kérdések foglalkoztatják mostanában. Olyanok, amelyek megírásával a szülők számára adhat hasznos útmutatót az élethez.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-10-06 )

Tovább az archívumra