Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendkívüli lakógyűlés összehívását kezdeményezte egy a Kócsag utcai társasház

Rendkívüli lakógyűlés összehívását kezdeményezte egy a Kócsag utcai társasház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A közös költséget rendszeresen fizetők megelégelték, hogy a nem-fizetők miatt egyre nő a társasház tartozása. Az évek óta növekvő kinnlevőségek miatt idén már a fűtés és melegvíz ellátás is veszélybe került. A lakógyűlés után a társasház közös képviselője lemondott.

Társasházi patthelyzet a Kócsag utcában. Az itt kialakult helyzet nem egyedi napjainkban.

A 7 család évek alatt felhalmozott tartozásának behajtásáért minden lehetséges jogi lépést megtettek már a ház lakói. A peres ügyek évek óta húzódnak, a legtöbb esetben a végrehajtás sem járt eredménnyel: van, aki például 4 gyermeket nevel és ezért nem tudja a közös költséget fizetni. De vannak olyanok is, akik a devizahitelük miatt, vagy az egyéb szolgáltató felé fennálló tartozásuk miatt fizetésképtelenek – a helyzetet mostanra megelégelték a szolgáltatók is, egy részük korlátozásokat tervez.

A nem-fizető családok miatt fenyegeti az a veszély a többi lakót, hogy a hamarosan megkezdődő fűtési szezonban melegvíz és fűtés nélkül maradnak.

A gazdasági válság, a növekvő munkanélküliség, a magas fűtésszámla, a jövedelmek csökkenése, az áremelkedések, a hitelek bedőlése és a munkahelyek elvesztése is többek között a közös költségek fizetésének elmaradását eredményezi. Az utóbbi időben egyre több a kintlévőség, munkánk jelentős részét teszi ki a felszólítások kiküldése és a behajtások intézése – tette hozzá a társasház közös képviselője – aki a rendkívüli lakógyűlést követően lemondott.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-10-05 )

Tovább az archívumra