Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkésett egy állami támogatást igénylő pályázat beadásával a gyöngyösi önkormányzat, hogy miért, azt a polgármester elmondása szerint belső vizsgálat derítheti ki

Elkésett egy állami támogatást igénylő pályázat beadásával a gyöngyösi önkormányzat, hogy miért, azt a polgármester elmondása szerint belső vizsgálat derítheti ki

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A HPV elleni vakcinák kedvezményes beszerzése mellett a társadalmi szervezetek aktívabb bevonásáról is döntöttek a képviselők tegnapi ülésükön.

Késve, határidőn túl igényelt a korábban végrehajtott létszámcsökkentésekhez központi támogatást a gyöngyösi önkormányzat, így nem juthat hozzá a költségcsökkentő forráshoz, derült ki a grémium csütörtöki ülésén. Faragó László polgármester tudatta: az ügyet kivizsgálják, és fegyelmi eljárás is indítottak.

A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a térfigyelő kamerarendszer további bővítéséről. Mint Dr. Réthy Béla alpolgármestertől megtudtuk, öt új megfigyelőpontot alakítanak ki az Északnyugati városrészben, amely komoly előrelépést jelent az ottani közbiztonság javításában. Forrást ellenben idén nem tudnak a bővítésre biztosítani, így várhatóan jövőre ütemezik be a fejlesztést.

Vakcinánként több mint kétezer forintot takarít meg így a város annál a 120 adag HPV-oltóanyagnál, amelynek a beszerzését már egy korábbi döntéssel elhatározták. Egy gyöngyösi patikától tudja ugyanis az önkormányzat a legolcsóbban beszerezni a HPV elleni védőoltásokat, akik még a gyártónál is kedvezőbb áron szállítják az oltóanyagot.

A jövőben az itt működő társadalmi szervezeteket is bevonják a testületi anyagok előkészítésébe. Eddig több mint egy tucat szakmai, illetve civil szervezet jelezte együttműködési szándékát. Az önkormányzat ennek megfelelően módosította a szervezeti és működési szabályzatát. A grémium végül határozott egészségügyi, sport témájú, oktatási és kulturális pályázatok anyagi támogatásáról is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-10-21 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság