Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öko-napot tartottak idén már negyedik alkalommal a Felsővárosi Általános Iskolában Gyöngyösön

Öko-napot tartottak idén már negyedik alkalommal a Felsővárosi Általános Iskolában Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezen a napon a környezetvédelem fontosságára és az egészséges életmódra igyekeznek felhívni a nagycsoportos óvodások, valamint az alsó és felső tagozatos diákok figyelmét.

Az öko-napot díjátadással nyitotta meg az iskola igazgatója. Játékosan próbálták felhívni a gyermekek figyelmét a környezet védelmére, valamint az újrahasznosításra, így az oktatók segítségével különféle tárgyakat készítettek papírból, műanyagból, valamint zöldségekből. Az iskola 517 tanulója mellett 250 nagycsoportos óvodás vett részt ezen a környezetvédelmi napon, valamint érkeztek előadók a Károly Róbert Főiskoláról, illetve a hagyományhoz hűen a Vadas Jenő Erdészeti Szakközépiskolából.

A rendezvényen a kiállított játékok mellett különféle fából készült nyakláncokat, dobókockákat is láthattunk, melyekkel az iskolába érkező ovisokat köszöntötték. A legnagyobb érdekesség, pedig az aulában felállított labirintus volt, mely az interaktív táblák csomagolópapírjából készült.

Az, hogy a gyermekek mennyire veszik komolyan a környezetvédelmet, csupán nevelés kérdése. A technika órán a tudatos vásárlási szokásokra, míg környezetvédelem, és földrajz órán a természet megóvására tanítják őket- tette hozzá az igazgatónő.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2011-10-31 )

Tovább az archívumra