Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hétvégén, a gyöngyösi Harmadosztályon és a Durandában is járt Morvai Krisztina, az előbbi városrészben jó, az utóbbin aggasztó benyomásokat szerzett

A hétvégén, a gyöngyösi Harmadosztályon és a Durandában is járt Morvai Krisztina, az előbbi városrészben jó, az utóbbin aggasztó benyomásokat szerzett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Jobbik európai parlamenti képviselője készülő új könyvéhez gyűjt anyagot, amelyben a cigány-magyar együttélés gondjait igyekszik összegezni.

Harmadik világbéli állapotok – így összegezte a Durándában látottakat Morvai Krisztina. Az EP-képviselő az országot járva eddig harminc településen tájékozódott a cigány-magyar együttélést feltérképezve, amelyről könyvet ír. A Harmadosztályon is járt, ott elmondása szerint pozitív benyomásokat szerzett, tiszta, rendezett portákat látott.

Morvai Krisztina szerint a legtöbb helyen egyformán visszaköszönő panaszok többségét nem származási, hanem viselkedésbéli problémák okozzák.

A többségi társadalom panaszosait egy zártkörű fórumon hallgatták meg, ezen kameránkkal az ott részt vevők védelmében, külön kérésre nem forgattunk. A képviselőnő itt méltatta az immár Gyöngyöspatán is bevezetett érpataki modellt, amely már az egészen kis kihágásokat is komoly szankciókkal sújtja, mondván: a kis bűnökkel kezdődnek a nagyok.

A romák beengedtek minket. Õk többek között azt sérelmezték, hogy nehezen kapnak munkát és zaklatják őket.

Morvai Krisztina szerint az unió döntéshozói torz képet látnak a romaügyi viszonyokról, a politikai korrektséget szem előtt tartva rossz döntéseket hoznak, amellyel a tisztességes cigányoknak is ártanak. Morvai Krisztina benyomásairól elmondása szerint Brüsszelben is szót fog ejteni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-07 )

Tovább az archívumra