Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Összehozni a vevőket és a kistermelőket.

Összehozni a vevőket és a kistermelőket.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez volt a célja a Gyöngyösön első alkalommal megrendezett kistermelői napnak. A Gyöngyös-Mátra TDM szervezésében megvalósuló rendezvényen legkiválóbb termékeikkel – sajtokkal, szörpökkel, lekvárokkal, mézekkel és húskészítményekkel – mutatkoztak be a termelők. Külön versenyt hirdettek arra, hogy eldöntsék, ki készíti a legfinomabb kolbászt a környéken.

Házi lekvárok Kisnánáról, házilag készült szörpök Gyöngyösről, és tehéntejből készült sajtkülönlegességek Detkről. Csak néhány azon termékekből, amelyekkel az első gyöngyösi kistermelői napon találkozhattak az érdeklődők. A főszereplők mégis a húskészítmények voltak. A környéken újdonságnak számít, hogy a kolbászok egy szakavatott zsűri előtt is vizsgáztak.

A saját vágóhidat, feldolgozóüzemet és boltokat üzemeltető Tóth Zoltán hétféle kolbásszal nevezett a versenyre.

A vásárlók keresik a jellegzetes és különleges ízeket – állítják a termelők. Ahhoz viszont, hogy rá is találjanak, kellenek az ilyen rendezvények.

A szervezők abban bíznak, hogy idővel 2-3 termék a Mátraaljáról is bekerülhet a hungarikumok közé. Ezt a törekvést fejezte ki, hogy a kolbászok versenyében a Tóth-Hús Kft különleges szarvaskolbászát különdíjban részesítették. Az első díjat egy fiatal cég, a tarnamérai Méra-Hús Kft kapta lángolt kolbászáért.

Egy év múlva akár itt is újra próbálkozhatnak, mivel a tervek szerint ezen túl minden év novemberében megrendezik a kistermelői napot Gyöngyösön.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-18 )

Tovább az archívumra