Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem 200 millió forintból újulhat meg az Idősek Bentlakásos Otthona, amennyiben nyer hozzá pályázati forrást a gyöngyösi önkormányzat egy TIOP-tenderen

Csaknem 200 millió forintból újulhat meg az Idősek Bentlakásos Otthona, amennyiben nyer hozzá pályázati forrást a gyöngyösi önkormányzat egy TIOP-tenderen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szándékot a tegnapi képviselőtestületi ülésen véglegesítették, ahol a kórház egyik nagy fejlesztése kapcsán is fontos döntést hoztak.

A kistérség működtetésében, de önkormányzati épületben lévő Idősek Bentlakásos Otthona felújítására pályázik a gyöngyösi önkormányzat. Egy jövőre beadható TIOP-pályázat 10 és 180 millió forintnyi támogatást jelenthet az intézmény korszerűsítésére, Gyöngyös a 100 férőhelyes otthon teljes modernizálása érdekében a maximálisan elnyerhető 180 milliós keretet célozza meg. Az önrészt nem igénylő támogatásból pályázati siker esetén kicserélik a tetőt és a nyílászárókat, megoldódik a hőszigetelés és a bútorok cseréje is. Az akadálymentesítés ugyancsak elkészül a tervek szerint.

A grémium a kórház új rendelőépületének felépítése kapcsán zárt ülésen arról határozott, hogy új vagyonjogi alapokra helyezi a kórházműködtető és az önkormányzat közti együttműködést. A pályázati pénzből felépülő 1,3 milliárdos új szárny eszerint 5 év múlva 90 százalékban az önkormányzat tulajdonába kerül. Ez a megoldás Dr. Réthy Béla alpolgármester tájékoztatása szerint a pályázati kiírás szempontjából is elfogadható, tehát nem veszélyezteti a már elnyert uniós projektet.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Toronyház környéki parkolók bővítéséhez szükséges tervek elkészítését. A határozati javaslatban foglaltak szerint a tervezés és a kivitelezés együttes költsége 13 és 20 millió forint közé tehető. A grémium azt kérte, hogy a toronyház lakóközössége és a tűzoltóság közösen készíttesse el az ingatlan biztonsága érdekében szükséges tűzvédelmi út helyszínrajzát, ennek megléte esetén biztosítja az önkormányzat a parkoló terveihez szükséges 600 ezer forintot.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-11-25 )

Tovább az archívumra