Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös legnagyobb és legjobban felszerelt iskolájaként épült fel 30 évvel ezelőtt a Kálváriaparti Általános Iskola

Gyöngyös legnagyobb és legjobban felszerelt iskolájaként épült fel 30 évvel ezelőtt a Kálváriaparti Általános Iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az azóta eltelt 3 évtized igazolta, hogy érdemes volt uszodával és tornacsarnokkal rendelkező modern iskolát építeni. Most az iskola fennállásának 30. évfordulóján a diákok számára is tanulságos kiállítást rendeztek az elmúlt időszak relikviáiból és legemlékezetesebb eseményeit megörökítő képeiből.

Ilyen volt 30 évvel ezelőtt a Kálváriaparti, az akkor még 7-es számúnak nevezett iskola. És ilyen ma. Az eltelt 30 évben legalább két nemzedék kapott életre szóló élményeket e falak között. Így az iskolában megnyílt jubileumi kiállítás is tanárok és szülők, egykori és jelenlegi diákok összefogásával valósulhatott meg.

Az 1981-re elkészült épületben a következő tanévben indult meg az oktatás, több mint 1200 gyerekkel. A kiállítást megnyitó Bozsik István alpolgármester arra emlékeztetett, hogy az akkori Gyöngyös legnagyobb és legjobban felszerelt iskoláját építették fel az elődök, elébe menve a várható nehézségeknek.

A Kálváriaparti Általános Iskola hírnevét főként kitűnő sportolói öregbítették az elmúlt 3 évtizedben. Mára már egyre több tanulmányi versenyről is díjakkal jönnek haza a tanulók, s sokrétűen mutatják meg tehetségüket.

Kenyérné Gólya Mária igazgató azonban nem csak a diákok eredményeire lehet büszke, hanem a tanári karára is, melyben 13 olyan pedagógus van, akik már a kezdetekkor is ott voltak. A jubileumi kiállítással előttük is tisztelegnek, s mindazok előtt, akik már nem lehetnek közöttük.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-11-29 )

Tovább az archívumra