Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismerések átadásával indult az idei Mátra Lions Klub jótékonysági estje a Kékes Étteremben

Elismerések átadásával indult az idei Mátra Lions Klub jótékonysági estje a Kékes Étteremben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 19. alkalommal megrendezett jótékonysági bál célja a hagyományos adománygyűjtés mellett egy rászoruló látássérült megsegítése, egy lakással.

Az első világháborút követően Amerikából indult mozgalom célja már születésekor is az volt, hogy összegyűjtse azokat az a középosztálybelieket, akik tenni akarnak és tudnak is a látássérült emberekért. Magyarországon a rendszerváltást követően hamar gyökeret vert ez a mozgalom, nagyszámú civil jószolgálati partnereket tömörítő szervezetként. Ma az ország egyik legfontosabb civil szervezete, a gyöngyösi pedig egyike a legjelentősebbeknek.

A Mozgalomnak jelenleg 46 klubja van országszerte, a taglétszáma 890 és 1000 fő között mozog. A gyöngyösi Mátra Lions Klubnak 24 tagja van, akik közül kettőt ez alkalommal választottak maguk közé a klubtagok.

Ennek az estének a hagyományosnak mondható jótékonysági gyűjtésen kívül volt egy rendhagyóbb célja is.

Jószolgálati tevékenységük igen szerteágazó: évente 150-200 millió forintnyi adomány jut el a rászorulóknak a különböző programokon keresztül. Tevékenységük fő iránya a megelőzhető, illetve visszafordítható vakság, az ifjúságvédelem, cseretábor program, életminőség és drog-prevenciós programok fiatalok számára, valamint minden fogyatékossággal vagy betegséggel küzdők támogatása.

Berzsényi Gergely


Tovább az archívumra