Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február 15-ig lehet jelentkezni az egyetemekre, főiskolákra

Február 15-ig lehet jelentkezni az egyetemekre, főiskolákra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Berze Nagy János Gimnáziumban sokan már most eldöntötték, hogy mely iskolába jelentkeznek. Vannak, akik az egyetem, vagy főiskola mellett döntöttek, és vannak, akik OKJ-s képzést választottak. Egyes diákok, pedig nem tartják kizártnak a külföldi munkavállalást sem.

Már csak három hét van a jelentkezési határidőig. Február 15-ig ugyanis a végzős hallgatóknak le kell adniuk a tovább tanuláshoz szükséges jelentkezést az egyetemekre, főiskolákra. A Berze Nagy János Gimnázium szinte minden végzős tanulója tudja már, hogy hová jelentkezik majd. Az orvosi, a jogi és a közgazdasági – ezek azok a képzések, amelyek iránt leginkább érdeklődnek.

A diákok főként egyetemeket, főiskolákat céloznak meg, de van, aki a külföldi munkavállalás mellett dönt. Azt azonban idejében el kell dönteni, hogy itthon, vagy külföldön tervezi-e a jövőjét valaki, hiszen, a képzés teljes költségét is visszafizetheti, aki itthon megszerzett diploma után külföldre megy.

A végzős tanulók számára megnehezítette a választást a szeptembertől bevezetendő tandíjváltozás. Mindezt figyelembe véve jelentkeznek majd a felsőoktatási intézményekbe.

Van, aki még hezitál a rangsorolásban és az iskola típusában, Dudás Rebeka viszont már régen eldöntötte, hogy hol szeretne továbbtanulni.

A diákok kellő felkészültséggel és magabiztossággal várják az érettségit és a felvételit. Remélik, hogy az első helyen megjelölt egyetemre vagy főiskolára kerülnek majd be.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-01-17 )

Tovább az archívumra