Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elapadnak az állami támogatások, ha nem lesz elfogadott költségvetése Gyöngyösnek

Elapadnak az állami támogatások, ha nem lesz elfogadott költségvetése Gyöngyösnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az új államháztartási törvény szerint a város ez esetben csak a kötelező feladatokra fordíthat pénzt. A büdzsé tervezete egyelőre formálódik, ma még is kérdéses, a januári ülésen milyen támogatottságot élvez majd a képviselők között. Arról, hogy mi várható csütörtökön, a testület frakcióvezetői vitáztak Döntés előtt című műsorunkban.

Nagyobb hitelfelvétel nincs tervben, mintegy 60 millió forintnyi kiadásnak még nincs fedezete, és ez az első év, amikor nem terveztek be olyan ingatlanértékesítést, amelynek nincs reális piaci alapja. Az Ipari Park ebben az évben már nem termel veszteséget, a társadalmi szervezetek pedig a tavalyi támogatási szinttel számolhatnak. Mindez biztosnak tűnik a 2012-es költségvetési tervekben, az viszont nagy kérdés, milyen arányban lesznek támogatói a tervezetnek, amelyet első fordulóban csütörtökön tárgyal a gyöngyösi grémium. Az MSZP sem tudja, mit lép, de a büdzsé elfogadtatásának felelőssége szerintük a városvezetésé.

A polgári oldalon nyitottak az esetleges felvetésekre, és optimistának mondta magát Székács György frakcióvezető is abban, lesz-e költségvetés. Abban bízik, hogy a voksolásnál mindenki a város érdekét nézi majd, és nem a politikai nézet fog dominálni.

Mint elhangzott, a háttértárgyalások a többségi konszenzus biztosítása kapcsán elindultak, de megegyezés eddig nem született. A szakmai egyeztetést továbbra is keveslik a szocialisták, a polgári frakció vezetője szerint viszont a bizottsági munkában elegendő a párbeszéd a következő másfél hónapban. A részletes vita tehát holnap várható a büdzséről a képviselőtestületi ülésen. A költségvetést legkésőbb márciusban kell véglegesíteni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-01-25 )

Tovább az archívumra