Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelentős változások lépnek életbe februártól a gyógyszertárakban

Jelentős változások lépnek életbe februártól a gyógyszertárakban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A patikus köteles lesz írásban tájékoztatni a beteget, ha az általa kért gyógyszer helyettesíthető egy olcsóbb készítménnyel. Az intézkedés célja, hogy az olcsóbb termékek felé tereljék a betegeket.

Akár több ezer forint felesleges kiadásra is felhívhatja a beteg figyelmét a gyógyszertári blokk február elsejétől. A gyógyszerészeknek eddig is fel kellett ajánlaniuk az olcsóbb készítményeket, február elsejétől viszont a gyógyszerészeknek írásban –a blokkon – is tájékoztatniuk kell a beteget, ha az általa kért gyógyszer helyettesíthető olcsóbb készítménnyel.

Egyes gyógyszerek megvásárlásával 2-3 ezer forintot is megspórolhatnak így a betegek az új rendszerrel. Azonban a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére való készítmények esetében nem számíthatunk majd nagy eltérésre.

Az intézkedés célja a megtakarítás mellett, a generikus gyógyszerek elterjedése a jövőben Magyarországon. A patikus által ajánlott készítmény minden esetben helyettesíti majd a felírt gyógyszert, hisz a generikus termékcsaládba tartozó készítmények hatóanyaga azonos. –tette hozzá Kovács Frigyes.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-02-01 )

Tovább az archívumra