Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ha nem fogadják el a javaslataikat, a második fordulóban sem szavazzák meg a költségvetést

Ha nem fogadják el a javaslataikat, a második fordulóban sem szavazzák meg a költségvetést

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi képviselő-testület szocialista frakcióvezetője és jobbikos képviselője is azt mondja: egyeztetések és kompromisszumok nélkül nem fogják támogatni a büdzsé tervezetét.

A szocialista frakció hét tagja és a jobbikos Kévés Tamás tartózkodása miatt bukott el az első fordulós tárgyaláson Gyöngyös idei költségvetése. Ha a második fordulóban sem kapja meg a többséget a büdzsé, a város normatív támogatását az állam felfüggeszti, így a nem kötelező feladatokra nem jut majd forrás. Hiesz György, a szocialista frakció vezetője mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a városvezetés túl kevés időt hagyott nekik az egyeztetésre, így az első fordulós javaslatot csak nulladik változatnak tekintik, amelyhez több módosító javaslatot is benyújtanak.

Hiesz György azt mondta: ha javaslataikat a városvezetés lesöpri az asztalról, a második fordulóban sem szavazzák meg a költségvetést. Hasonlóan fogalmazott Kévés Tamás jobbikos képviselő is, aki egy hétpontos javaslatcsomagot nyújtott be még a költségvetés koncepciójához, ezek azonban az elkészült tervezetben nem köszöntek vissza.

Réthy Béla, a város szakmai alpolgármestere azt mondta: a költségvetés tervezetével kapcsolatban már korábban is egyeztetésre hívták a feleket, és továbbra is várják a javaslatokat.

Réthy Béla szerint még van elég idő egyeztetni. A második fordulós tárgyalásra március elsején kerül majd sor, azonban hogy addig az érintett képviselők mikor ülnek le egymással egyeztetni, egyelőre senki sem tudta megmondani.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-02-03 )

Tovább az archívumra