Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A létminimum alatt, a társadalom perifériáján élőket viselte meg leginkább a hosszú tél.

A létminimum alatt, a társadalom perifériáján élőket viselte meg leginkább a hosszú tél.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokuknak a fűtés mellett az alapvető élelmiszerek beszerzése is gondot jelentett. Az önkormányzatok igyekeztek segíteni –például krumplit és tüzelőt is osztottak a leginkább rászorulóknak, a közüzemi szolgáltatók pedig átmenetileg nem kapcsoltak ki senkit a rendszerből. Ez a moratórium a jóidő beköszöntével megszűnt.

Pál Béláné a fűtetlen konyháját mutatja éppen. Az elmúlt hetekben, a nagy mínuszban sapkával és mellénnyel védekezett a hideg ellen. A KSH tavaly decemberi statisztikai adatai szerint jelenleg 3,5 millió ember él a létminimum alatt. Sokan tervet dolgoznak ki a napi megélhetésre.

Több takaró, réteges öltözködés, ezek a kisebb praktikát. A rosszul záró ablakok, és ajtók cseréjére a szegény családokban nincs mód. Ezeket rendszerint ruhával szigetelik.

Az önkormányzatok igyekeznek támogatni ezeket a családokat. Gyöngyösön például krumplit, 160 köbméter fát, és 300 tonna lignitet osztottak szét több mint 300 szociálisan rászoruló családnak. Erre a célra 2,5 millió forintot különített el az önkormányzat. A szegénység és munkanélküliség egyre több családnak okoz gondot. Az enyhe idő miatt az áram és a gázszolgáltatók már felfüggesztették a kikapcsolási monopóliumot. Így, ahol tervben volt, folytatódik a szolgáltatás felfüggesztése.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-02-27 )

Tovább az archívumra