Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február végén már megkezdte a rendkívül veszélyes, 8 cm mélységet meghaladó kátyúk betömését a Gyöngyös Városüzemeltetési Igazgatósága

Február végén már megkezdte a rendkívül veszélyes, 8 cm mélységet meghaladó kátyúk betömését a Gyöngyös Városüzemeltetési Igazgatósága

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az előkészületeket követően az éves rendszeres kátyúzási munkálatok március második felétől kezdődnek, és a tervek szerint nyárig végeznek velük.

Az idei extrém hideg nem tett jót városunk úthálózatának. A károk felmérését már megkezdték a szakértők.

Az Önkormányzat egyelőre a saját kátyúzó brigádjával tömi be a különösen veszélyes kátyúkat, hiszen az aszfaltbeton-keverő telepek csak március 20-a után kezdik meg működésüket: az általuk előállított olcsóbb aszfaltbeton szükséges ugyanis a nagyfelületű kátyúzáshoz. Elengedhetetlen továbbá az éves rendszeres kátyúzás megkezdéséhez, hogy az útfelületek megfelelő mértékben kiszáradjanak, és legalább 3 napig összefüggően pozitív tartományban maradjon a hőmérséklet, éjszaka is.

Annál is inkább, mert a kátyúzási munkálatoknak április közepéig véget kell érniük, hogy a célul kitűzött nyárkezdeti határidőig az útburkolati jeleket is fel tudják festeni a szakemberek. Az erre szánt összeg tavalyhoz képest több, és a tervek szerint elegendő is (aminek az is az oka, hogy tavaly nem volt ilyen zord a tél, mint idén) – tette hozzá Szilágyi Attila.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-03-06 )

Tovább az archívumra