Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új szak a KRF-en

Új szak a KRF-en

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi Károly
Róbert Főiskolán a következő tanévtől többek között élelmiszerbiztonsági
szakirány indítását is tervezik. A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek
az élelmiszerbiztonsággal összefüggő legfontosabb elméleti és gyakorlati
kérdésekkel.

Az élelmiszerbiztonság
hazánkban és az európai unióban is központi kérdés. A fogyasztóhoz kerülő
élelmiszerek teljes körű – termőföldtől az asztalig követett ellenőrzése a
fogyasztóvédelem szempontjából alapvető jelentőséggel bír. Ez vezérelte a
Károly Róbert Főiskola vezetését, hogy megkezdje az élelmiszerbiztonsági ismeretekkel
is rendelkező hallgatók képzését – tájékoztatta televíziónkat Dr. Wachtler
István dékán.

Az
élelmiszerbiztonsági szakirány beindításának célja olyan szakemberek képzése,
akik az élelmiszer előállítás, a forgalmazás és az ellenőrzés területén magas
szintű ismeretekkel rendelkeznek. A hallgatók birtokában lesznek annak a
tudásnak, amely révén az élelmiszer-előállítás biztonsága növekedhet, a hazai
termékek piacképességével együtt. Ezek következményeként csökkent az élelmiszer
eredetű megbetegedések száma.

Pásztor Csilla


Tovább az archívumra