Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Bioenergetikai Innovációs Klaszter újabb, rendkívül fontos pályázati mérföldkőhöz érkezett – hangsúlyozta Dinya László, a klaszter elnöke, a konferencia nyitóbeszédében

A Bioenergetikai Innovációs Klaszter újabb, rendkívül fontos pályázati mérföldkőhöz érkezett – hangsúlyozta Dinya László, a klaszter elnöke, a konferencia nyitóbeszédében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyitókonferencia egyben üzletember találkozó is volt.

A Bioenergetikai Inniovációs Klaszter még 2007 májusában kezdte meg működését, az Észak Magyarországi régióban elsőként.

Ez a konzorcium alakult át aztán klaszterré, amely már 5 éve működik – sikeresen. A mostani konferencia egy újabb 24 hónapos pályázat nyitó eseménye volt.

A nyitókonferencia egyben üzletember találkozó is volt, a bioenergetikai üzletágon belüli üzletemberek szakmai fóruma.

Az emberek által már megismert távérzékelési rendszer eredményeit igyekszik hasznosítani a biomassza termelésben a klaszter. Egy csúcstechnikájú szenzorokkal felszerelt, távvezérlésű minihelikopter fogja majd a biomassza fajtáját, sűrűségét és termésmennyiségét vizsgálni a levegőből, segítve ezzel a termelők munkáját. A pályázaton elnyert összegből beszereznek még egy szuperszámítógépet is, melynek az lesz a feladat, hogy a rengeteg adatot feldolgozza.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2012-04-30 )

Tovább az archívumra