Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint két és fél millió forintos sikkasztás-gyanú ügyében nyomoz a gyöngyösi rendőrség a kistérségi ellátó központnál

Több mint két és fél millió forintos sikkasztás-gyanú ügyében nyomoz a gyöngyösi rendőrség a kistérségi ellátó központnál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ügy miatt egy munkavállalót azonnali hatállyal elbocsátottak, több munkatárs ellen pedig fegyelmi vizsgálat folyik.

A tavalyi év pénzügyi zárásánál tűnt fel Maka Piroskának, hogy a házi segítségnyújtás, illetve a szociális étkeztetés esetében a szokottnál magasabb a tartozók száma és a tartozások aránya is. Az igazgatónő azonnal belső vizsgálatot rendelt el.

Azt az alkalmazottat, aki elismerte a pénzügyi visszaélést, a fegyelmi tanács döntése alapján azonnal menesztették, és több más munkatárs ellen is folyik még a fegyelmi vizsgálat. A rendőrségi feljelentés is gyorsan megszületett. A tartozási listára került gondozottaknak pedig megkereséseket postáztak ki, majd személyesen is felkeresték őket, hogy nyomatékosítsák: nem érheti őket hátrány a sikkasztás miatt.

Az ügy kapcsán meg kell vizsgálni a rendszerhibákat és a vezetői hibákat is, szögezte le az igazgató. A rendőrség sikkasztás ügyében folytat nyomozást, tudtuk meg a gyöngyösi rendőrkapitányságon. Hogy pontosan mennyi ideje dézsmálhatták meg az ellátottak térítési díjait, majd a vizsgálatok mutathatják ki.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-05-10 )

Tovább az archívumra