Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A statisztikák azt mutatják, a válság ellenére még mindig sokan utaznak külföldre

A statisztikák azt mutatják, a válság ellenére még mindig sokan utaznak külföldre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az utazási irodákban már most is rengetegen foglalják le nyaralásukat. A közkedvelt utak közt Görögország is szerepel – és bár a hazai utazási irodák egy része arra panaszkodik, hogy a görög válság miatt sokan visszamondják foglalásaikat, az általunk megkérdezett gyöngyösi utazásszervező szerint ez egyelőre egyáltalán nem általános jelenség.

Idén is számos lehetőség kínálkozik a nyaralni vágyóknak arra, hogy elutazzanak valamilyen távoli országba. Ebben az utazási irodában reggel óta folyamatos az utak foglalása. Az utazni vágyók száma tavalyhoz képest nem csökkent. Görögország közkedvelt úti cél, azonban az elmúlt időszak politikai helyzete, és a gazdasági válság fokozódása, aggodalomra adhat okot. Ez az asszony viszont nem tart a zavargásoktól. Nem először jár Görögországban.

A nyaralás fontos szempontja a biztonság, így a legtöbben nem szívesen utaznak olyan országba, ahol zavargások lehetnek.

Vannak, akik a belföldi utakat tartják népszerűbbnek.

Az anyagi helyzete nem mindenkinek engedi meg, hogy ott nyaraljon, ahová szívesen elutazna.

Az irodavezető elmondása szerint Görögország nem vesztett népszerűségéből, most is sokan tervezik oda a nyaralásukat.

Szakértők azt javasolják, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális helyzetről – és biztos ami biztos, vigyenek magukkal készpénzt.

Vidák Renáta


Az Aktuális napi hírei (2012-05-18 )

Tovább az archívumra