Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tervezettnél is kalandosabbra sikerült óceánátkeléséről tartott élménybeszámolót Rakonczay Gábor.

A tervezettnél is kalandosabbra sikerült óceánátkeléséről tartott élménybeszámolót Rakonczay Gábor.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A férfit és feleségét az a gyöngyösi fuvarozó cég látta vendégül, akik a hajó szállításával támogatták az expedíciót.

Év elején szinte minden nap hírt adott az országos média Rakonczay Gábor óceánátkeléséről. Az expedíció akkor kapott kiemelt figyelmet, amikor a magyar evezősnek egy borulás után megszakadt a kapcsolata a külvilággal. Gábor azt mondja, ha visszamehetne az időben és újra kezdhetné az expedíció szervezését a most birtokában lévő tapasztalatok felhasználásával, sok mindent másként csinálna.

A magyar kenus az expedíció óta járja az országot és élménybeszámolókat tart az Atlanti Óceánon magányosan eltöltött 3 hónapról. Városunkban az egyik nagy gyöngyösi fuvarozócég látta vendégül Rakonczay Gábort. Nem véletlenül. Õk ugyanis az út egyik szponzoraként magukra vállalták, hogy eljuttatják Portugáliába, majd az expedíció végén hazahozzák a Fa Nándor által tervezett kenut.

Gábor elmondta, az óceánon átélt kalandok nem rettentették el attól, hogy újra vízre szálljon. A jövőben azonban a tervei szerint az evezés helyett valószínűleg a vitorlázást választja majd.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2012-05-31 )

Tovább az archívumra