Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok kiépítésének reményében érkezett Gyöngyösre Oroszország magyarországi kereskedelmi képviselője

Új kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok kiépítésének reményében érkezett Gyöngyösre Oroszország magyarországi kereskedelmi képviselője

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Leonid Shurygin szerint a két állam kapcsolatai folyamatosan fejlődnek, ami komoly lehetőségeket tartogat térségünk számára is.

Magyarország és Oroszország kétoldalú kereskedelmi mérlege 2011-ben harminc százalékkal emelkedett, és meghaladta a 14 milliárd dollárt – mondta az orosz delegáció vezetője, aki szerint a tendencia tovább folytatódik, és ez komoly lehetőségeket jelent a gyögyösi térség számára is.

Az elsősorban kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok kiépítését célzó látogatás létrejöttét Vona Gábor országgyűlési képviselő készítette elő, aki szerint Magyarország elemi gazdasági érdeke, hogy a két állam között az elmúlt húsz évben elveszett kapcsolatokat újraépítse.

Faragó László, Gyöngyös polgármestere hangsúlyozta: mindig örömmel fogadják a távoli országok delegációit, hiszen ezekből az együttműködések a gazdasági kapcsolatok mellett számos egyéb hasznot is hoz a városnak.

Az orosz delegáció meglátogatta Gyöngyöspatát is. Juhász Oszkár polgármester azt mondta: elsősorban az élelmiszeripar területén lát együttműködési lehetőségeket.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2012-06-28 )

Tovább az archívumra