Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Járvány nincs, de sok a beteg

Járvány nincs, de sok a beteg

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Influenzajárvány nincs Gyöngyösön, de a rendelőkben az elmúlt egy hét alatt megháromszorozódott a betegek száma. A legtöbben influenzaszerű tünetekkel fordulnak orvoshoz. A vírusfertőzések leginkább a gyermekek körében terjednek.

Két hét alatt triplájára nőtt a betegek száma a gyermekorvosi rendelőkben. Bár az influenzát eddig még nem mutatták ki, egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az óvodai és iskolai közösségekben könnyebb elkapni valamilyen vírusfertőzést, így a gyerekek között jobban terjednek a magas lázzal, torokfájással járó betegségek – tájékoztatta híradónkat Dr. Kriszten Éva gyermekorvos.

 

A fertőzések persze a felnőtteket sem kerülik el. Dr. Nagy Éva körzeti orvos elmondta, rendelőjükben a múlt héthez képest háromszorosára nőtt a lázas, meghűléses panaszokkal jelentkező betegek száma.

 

A meleg és esős időjárás segíti a fertőző betegségek terjedését, de azért lehet ellenük védekezni. Gyermekek és felnőttek esetében is igaz, hogy ha lehet, kerülni kell a közösséget. Nagy adag C vitamint, gyümölcsöt, zöldséget és folyadékot kell fogyasztani. De a kellemes tavaszias időjárást kihasználva, érdemes sok időt a szabadlevegőn is eltölteni.

 

Tarjányi Andrea


Az Aktuális napi hírei (2007-02-15 )

Tovább az archívumra