Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári táborokat szervez a Mátra Múzeum

Nyári táborokat szervez a Mátra Múzeum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A táborba 8 és 14 év közötti diákok jelentkezését várják. A tervek szerint idén 3 ilyen alkalom lesz még. A szervezők célja, hogy a természettudományokat közelebb hozzák a gyerekekhez.

Kiállítások, terepmunka, kirándulás a természetben – többek között ilyen és ehhez hasonló programokkal várják a gyerekeket a Mátra Múzeum nyári táborában.

A szervezők azt mondják, az érdeklődés egyre nagyobb, az évek során nőtt a táborba vágyók száma. Van olyan diák is, aki Pestről érkezett, de akad olyan is, aki már másodjára látogatja meg a múzeumi tábort.

Farkas Zsófia tavaly is a múzeum keretein belül töltötte a nyár egy részét és jövőre is tervezi, hogy eljön. Zsófi nagyon élvezte a programokat.

Ez a tábor több szempontból is különleges, eltér egy átlagos nyári tábortól. A gyerekek biológiai témájú vetélkedőkön és ősmaradvány kutatáson is részt vehetnek.

A következő turnusokra már most túljelentkezés van. A délutánig tartó foglalkozások nem csak azért hasznosak, mert a gyerekek így tanulhatnak és szórakozhatnak egyszerre, hanem azért is, mert így a szülők meg tudják oldani a gyerek felügyeletet egy kis időre.

Szőlősi Szabina


Az Aktuális napi hírei (2012-07-10 )

Tovább az archívumra