Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Õsi ceyloni szokás, hogy a vendéglátó és a vendégek egymás tiszteletére lámpást gyújtanak, ezzel kívánva sok szerencsét és hosszú életet egymásnak

Õsi ceyloni szokás, hogy a vendéglátó és a vendégek egymás tiszteletére lámpást gyújtanak, ezzel kívánva sok szerencsét és hosszú életet egymásnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezzel a ceremóniával indult a Sri Lanka-i vacsoraest a farkasmályi borhotelben. Az est védnöke Padma Gannoruwa, a dél-ázsiai köztársaság magyarországi főkonzulja volt, aki már három éve kereste az alkalmat arra, hogy országának ízeit és hangulatait Gyöngyösön is bemutathassa a vendégeknek. Most sikerült házigazdát találni a programhoz.

Egy álló napon át készültek a ceyloni ételkülönlegességek a konyhában Gannoruwa úr irányításával. A Sri Lanka-i konyha jellegzetes alapanyagai a hal, a borjú és a csirke, ízeit pedig a curry és a kókusz határozzák meg.
Az est folyamán a vendégek nem csak a ceyloni ételekkel ismerkedhettek meg, hanem hangulatos zene mellett igazi ceyloni teát is kóstolhattak. Akiknek ez kevés lett volna, azok Szőke Mátyás borait fogyaszthatták az ételekhez. A házigazda szerepét betöltő főkonzul azt reméli, sikerült kedvet csinálni ahhoz, hogy többen is ellátogassanak hazájába.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2012-09-04 )

Tovább az archívumra