Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tervek szerint októberben háromszor is ülésezik Gyöngyös képviselőtestülete

A tervek szerint októberben háromszor is ülésezik Gyöngyös képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az első alkalommal, rendkívüli ülésen banki hitelek átváltásával, hallgatói támogatásokkal és rendeletpontosítással foglalkoztak a városi képviselők.

Három napirendi pontja volt a rendkívüli ülésnek, a legfontosabb a város pénzügyi helyzetét érintette. A hitelt nyújtó bank közreműködésével átváltják az önkormányzat eddigi eurós folyószámla-hitelkeretét forint alapúra. Az ügylet mintegy 50 millió forintjába kerülhet Gyöngyösnek, ennyit tehet ki az árfolyam-veszteség. A keret most 1 milliárd 50 millió forint az ülésen elhangzottak szerint.

Idén meglehetősen későn írta ki az idei Bursa Hungarica oktatási ösztöndíj-pályázatot az állam, ezért csak most dönthetett a gyöngyösi grémium is arról, hogy a korábbi évekhez hasonlóan újra csatlakoznak a programhoz. Ezt a rendszert a szociálisan rászoruló felsőoktatási hallgatók vehetik igénybe, és évente két-hárommillió forintba kerül az Önkormányzatnak a program támogatása. Erre a tanévre is 3 milliós keretet állapított meg a képviselőtestület. Az igénylési határidőt meghosszabbították a késedelem miatt, így november 23-ig lehet benyújtani a kérvényeket az interneten keresztül.

A grémium a kormányhivatal kezdeményezésére módosította közterület-használati rendeletét is, a pénzügyi letét fogalmának pontosítását végezték el. A képviselők ebben a hónapban egymás után három héten is összegyűlnek döntéseket hozni. Az e havi rendes ülés jövő csütörtökön következik, de vár még a testületre egy újabb rendkívüli ülés is október folyamán.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2012-10-12 )

Tovább az archívumra