Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Meleg és nem ázik be – ötvenhárom millióból újult meg az ovi

Meleg és nem ázik be – ötvenhárom millióból újult meg az ovi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Műszaki bejárással zárult a Fecske Úti Óvoda három hónapig tartó energetikai fejlesztése. A munkálatok során felújították a tetőt, megtörtént az épület külső szigetelése, kicserélték a kazánokat és a nyílászárókat is. A beruházástól azt remélik, jelentősen csökkennek a rezsiköltségek.

A Fecska úti óvoda energetikai felújítása idején a közel 220 óvodást öt tagóvodában és az Ifjúság úti épületben helyezték el. A felújítás végeztével november elején költöztek vissza a gyerekek az intézménybe. Az energetikai fejlesztést az önkormányzat egy uniós pályázatnak köszönhetően 53,5 millió forintból valósította meg.
Bozsik István alpolgármester a bejáráson emlékeztetett: csaknem negyven éve épült az ovi, az akkori technológiáknak megfelelően. Az uniós pályázat segítségével végrehajtott -nyílászáró cserékkel, szigeteléssel, tetőszigeteléssel, vizesblokkok felújításával komfortosabbá és gazdaságilag üzemeltethetőbbé vált az épület.
Az önkormányzat a belső felújításra még 2,3 millió forintot biztosított, így a víz- és a szennyvízvezeték-hálózat korszerűsítése, a belső festés is megtörtént.
A gyerekek, az óvoda dolgozói és a szülők egyaránt elégedettek a megvalósult beruházással, az alpolgármester szerint a még szükséges munkákra remélhetőleg a jövő évi költségvetésben sikerül pénzt biztosítani.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2012-11-14 )

Tovább az archívumra