Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Balázs József: milliárdos nagyságrendben érkeztek források

Balázs József: milliárdos nagyságrendben érkeztek források

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint két és fél milliárd forint fejlesztési támogatás jutott az elmúlt másfél évben Gyöngyösre – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Balázs József, a térség országgyűlési képviselője. A politikus számításai szerint a környező települések kétmilliárdhoz közelítő támogatásával hétmilliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések a térségben.

Balázs József hangulatkeltésnek nevezte azokat az ellenzéki állításokat, amelyek szerint nem érkeznek források a városba. Balázs József elmondása szerint az elmúlt másfél évben az Új Széchenyi Terv keretében több mint két és fél milliárd forint érkezett a városba. Közel száz cég pályázott sikeresen, az elnyert támogatások összege pedig meghaladja a két és fél milliárd forintot. Balázs József számításai szerint ez az önerőkkel együtt több mint négymilliárd forintos fejlesztést jelent.

A képviselő a legfontosabb beruházások között említette, hogy az Ipari Park több mint 350 millió forintos támogatáshoz jutott, amelynek köszönhetően egy multinacionális cég vetheti meg a lábát Gyöngyösön.

Mindezek mellett a kistérségbe is érkeztek források – közel kétmilliárd forint értékben. Balázs József úgy számol: a két terület együtt mintegy hétmilliárd forintot tesz ki, amely példaértékű térségi összefogás eredménye. Balázs József hangsúlyozta: a nyertes pályázók között zömmel magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások szerepelnek, de nagy számban pályáztak közintézmények, civil szervezetek és egyházak is.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra