Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mérlegen a valóság: értékeltek a városvezetők

Mérlegen a valóság: értékeltek a városvezetők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Stabil a pénzügyi helyzet, lezárultak a nagy projektek, és jutott forrás fejlesztésekre is – ezek a legfontosabb eredményei az elmúlt évnek. A gyöngyösi városvezetők kedd esti műsorunkban értékelték az évet, és beszéltek a jövő évi változásokról is.

Faragó László polgármester a 2012-es évet értékelve megismételte: továbbra is fontos eredménynek tartja, hogy a város kilábalt a csődközeli helyzetből, és ma pénzügyileg stabilan tud működni, miközben nem növekedett a hitelállomány, sőt ha kis mértékben is, de sikerült csökkenteni a hiteleket.

Dr. Réthy Béla szakmai alpolgármester mindehhez hozzátette: szintén nagy eredmény, hogy be tudták fejezni a funkcióbővítő- és szociális városrehabilitációs projektet, és sikeresen szerepeltek több önerő-pályázaton is, miközben az Ipari Park ügye is előre lépett: megjelent egy nagy befektető, amely 2014-ben beindítja gyártását, a szakembereket pedig már most keresik. Réthy Béla azt mondta: az Ipari Park már két alkalommal támogatásban is részesítette az önkormányzatot.

Bozsik István alpolgármester a műsorban arról beszélt: a szociális beruházásokat a jövő évben is folytatni kívánják, így a szociális városrehabilitáció során elkezdett csatornázási munkálatokat, és megpróbálják törleszteni évtizedes adósságukat a zsellérközökben lakók felé is, ahol szintén elvégzik majd a legfontosabb munkákat.

A 2013-as esztendő a közigazgatás és az oktatás területén is jelentős változásokat hoz majd, de a városvezetők azt mondták: bíznak abban, hogy ezek összességében pozitívan hatnak majd a városra, amelynek jövőre is megfontoltan, takarékosan kell gazdálkodnia.


Az Aktuális napi hírei (2012-12-19 )

Tovább az archívumra