Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vidékfejlesztési forrásokról tájékozódhattak a polgármesterek

Vidékfejlesztési forrásokról tájékozódhattak a polgármesterek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jelenleg is futó és hamarosan várható vidékfejlesztési támogatási lehetőségekről tartottak tájékoztatót a térség polgármestereinek a Vidékfejlesztési Minisztérium szakemberei. Közel 15 milliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre nemzetközi és térségek közötti együttműködésekre – hangzott el a tájékoztatón.

A közeljövőben mezőgazdasági termelők részére nyílik pályázati lehetőség, nem mezőgazdasági tevékenységük támogatására – tájékoztatta a kistérség polgármestereit Illés Viktória osztályvezető. A pályázat célja, hogy a mezőgazdasági termelők több lábon álljanak, több forrásból tudjanak jövedelemhez jutni – emlékeztetett Dr.Illés Viktória.

Hamarosan nyílik a térségek közötti együttműködések erősítését célzó pályázat is, amelyben nem csak Leader akciócsoportok vehetnek részt, hanem az ott élő vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak közösen szervezhetnek képzéseket, rendezvényeket. Emellett építésre, eszközbeszerzésre is lehetőség van az együttműködés keretében. A pályázatokra országosan közel 15 milliárd forint áll rendelkezésre.

A résztvevők figyelmét felhívták arra is, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnál felhalmozódott forrásokra is lehet még pályázni.


Tovább az archívumra