Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hol parkjaink kivirulnak – saját cég, vagy közbeszerzés?

Hol parkjaink kivirulnak – saját cég, vagy közbeszerzés?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Városgondozási Zrt.-t bízná meg a parkok gondozásával a gyöngyösi képviselő-testület, ennek érdekében üzleti tervet kért a társaságtól az új feladat ellátására. Ha ezt nem fogadják el, európai uniós közbeszerzést írnak ki.

Új gondozója lesz a gyöngyösi parkoknak, amely akár az önkormányzati tulajdonú Városgondozási Zrt. is lehet. A jelenlegi parkfenntartó a gazdasági társaságokról szóló törvény változása miatt azt kérte az önkormányzattól, hogy bontsa fel a város a korábban velük kötött szerződést. Ebben az esetben azonban európai uniós közbeszerzés során kell kiválasztani az új üzemeltetőt, hacsak nem saját tulajdonú társaságot bíz meg az önkormányzat. A képviselők tudomásul vették a jelenlegi parkgondozó társaság kérését, és arra kérték a Városgondozási Zrt.-t, hogy június 30-ig készítsen egy üzleti tervet arra vonatkozóan, hogy milyen jogi és gazdálkodási feltételek mellett tudná ellátni a gyöngyösi közparkok gondozását. A képviselő-testület ennek ismeretében határoz majd arról, hogy elfogadja-e a társaság javaslatát, illetve, hogy a feladatellátás kapcsán kiírja-e a közbeszerzési pályázatot.

A képviselőknek a hulladékszállítást végző társaság jövőbeni működéséről is határozniuk kellett. A törvényi előírások szerin ugyanis a feladatot csak többségi önkormányzati tulajdonú cégek láthatják el. A testület végül hozzájárult ahhoz, hogy a közszolgáltatást végző cég olyan új gazdasági formában működjön tovább, amely megfelel a korábban beadott közbeszerzési ajánlatuknak és a törvényi előírásoknak is.

A testület három millió forintot szabadított fel az idei költségvetésben lévő céltartalékból. Az összeget a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása kapja meg többlet önkormányzati hozzájárulásként. A pénzt a házi segítségnyújtásra, az idősek nappali ellátására, szociális étkeztetésre és az idősek közösségi rendezvényeinek megszervezésére fordítják majd.

A város képviselői elfogadták a testvérvárosi kapcsolatok alakulásáról szóló a beszámolót, amely szerint több régi kapcsolat sem működik, például Ringsteddel. Élénk azonban a kapcsolat például Kézdivásárhellyel vagy a lengyelországi Sanokkal. Ez utóbbi együttműködés éppen idén lesz tíz éves, ezt mindkét városban megünnepelik majd.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság