Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Törvény van, pénz nincs – vita a hulladékszállításról

Törvény van, pénz nincs – vita a hulladékszállításról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi hulladékszállítás jövőjéről bontakozott ki vita a város politikusai között a kedd esti Fórumban. A térség országgyűlési képviselője szerint önkormányzati céget kellene megbízni a feladattal, a képviselő-testület frakcióvezetői szerint azonban ehhez több százmillió forintra lenne szükség – ami nincs.

A gyöngyösi képviselő-testület egy hete döntött úgy, hogy kettéválasztja a Gyöngyösön hulladékkezelést végző AVE Gyöngyös Kft.-t, hogy megfeleljen a törvényi előírásoknak, amelyek szerint jövőre már csak többségi önkormányzati vagy állami tulajdonú cég végezheti a szolgáltatást. Ez a megoldás azonban nem felel meg a törvény szellemiségének, ezért Balázs József országgyűlési képviselő szerint a Városgondozási Zrt.-t kellene megbízni a feladattal. A képviselő azt mondja: most megvan a lehetőség arra, hogy egy új céggel, olcsóbban végezzék a szolgáltatást.

A képviselő-testület Polgári Frakciójának vezetője azt mondta: a törvénnyel egyetért, de annak megvalósítása drága lenne, hiszen a Városgondozási Zrt.-nek ezt az üzletágát évekkel ezelőtt megszüntették, az újraindításához pedig Székács György szerint több százmillió forintra lenne szükség, ami nem áll az önkormányzat rendelkezésére.

Hasonló állásponton van Hiesz György szocialista frakcióvezető is, aki szerint a rezsicsökkentés és a központi árszabályozás miatt a cég talpon maradása is veszélybe kerülhet, ami már nem csak gyöngyösi probléma, az AVE ugyanis másfél millió embernek szolgáltat Magyarországon.

Hiesz György arról is beszélt: a rezsicsökkentés és a vezetékadó miatt a Heves Megyei Vízmű Zrt. hasonlóan bizonytalan helyzetbe került. Balázs József azonban azt mondta: a cég vezetése arról biztosította, a társaság jövője stabil.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság