Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy helyett két betegőrző monitor a városbálból

Egy helyett két betegőrző monitor a városbálból

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kórház támogatása kiemelt feladat, függetlenül attól, ki üzemelteti az intézményt – hangzott el az idei városbál bevételéből megvásárolt őrző monitorok átadási ünnepségén. A támogatásokból idén 5 millió forint gyűlt össze. Az új műszerek a kórház intenzív osztályán fekvő betegek túlélési esélyeit javíthatják.

A hagyományos monitor mellett egy az intenzív ellátásban csúcstechnológiát jelentő műszert is beszereztek a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, az idei városbálon összegyűjtött összegből.

Horváth László osztályvezető főorvos elmondta: a súlyos, életveszélyes betegek kezelésében nélkülözhetetlenek ezek az eszközök, olyan információhoz juttatják a kezelőorvost, hogy sokkal pontosabb terápiát tud beállítani, és tudja mérni a hatását is.

Az idei városbál szervezői idén úgy döntöttek, a bevételből a kórház intenzív osztályát támogatják. Az egészségügyi intézmény Gyöngyösön és környékén 140 ezer ember ellátását végzi.

Bozsik István alpolgármester az átadási ünnepségen arról beszélt: a kórház fejlesztése a TIOP pályázat révén elkezdődik, és fontos, hogy a város deklarálja azt, hogy a kórház mindenkié, mindegy hogy ki üzemelteti, de a kórház akkor is a város és a környék lakosságát kell hogy ellássa.

Báry Péter, a munkaadók egyesületének elnöke az átadó ünnepségen hangsúlyozta, új támogatási rendszert építettek fel az idén, ami páratlan összefogást eredményezett a vállalkozások és cégek közreműködésével.

– A korábbi években csak a bál bevételéből, a támogatói jegyekből illetve a tombola bevételéből támogattuk a célokat. Ez évtől nyitottunk egy új lehetőséget, ahol a vállalkozások közvetlenül is tudják támogatni a célt – ecsetelte Báry Péter.

Az új támogatói rendszerben 14 vállalkozás állt az ügy mellé és 3,6 millió Ft gyűlt össze. Ehhez jött ki a bál bevétele, így már 4,3 millió Ft-ra emelkedett az összeg, melyet 5 millió Ft-ra egészített ki a kórház-üzemeltető Medical Investments. 3 gyémánt fokozatú támogatója is volt a gyűjtésnek, köztük a Mátrai Erőmű fél millió Ft-tal támogatta a műszerek beszerzését.

A példaértékű összefogás eredményeként a két monitor a kórház betegeinek túlélési esélyeit javítja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság