Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális átállás a városi tévében

Digitális átállás a városi tévében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hírünk van és a képünk is jobb lesz hozzá. Megújul a közel 20 éves Gyöngyösi Televízió. Most több mint 17 millió Ft-os fejlesztéssel új kamerák és technikai eszközök állnak munkába. Egy másik pályázat segítségével pedig megújulhat az adáslebonyolító és az adó is. A projektzárón a város vezetőinek is bemutatták a műszaki fejlesztés eredményeit.

A közel 20 éves Gyöngyösi Televíziónál, már égető szükség volt a műszaki fejlesztésre, mivel a jelenleg használt technológia már nem felel meg a kor elvárásainak és nem alkalmas a digitális átállásra- tette hozzá Rostás Ákos. Az ünnepségen dr. Réthy Béla alpolgármester hangsúlyozta, a kommunikáció legfontosabb eszköze a televízió és a város életében is fontos szerepet tölt be.

A fejlesztésre közel 12,5 millió Ft uniós támogatást nyert a televízió, a cég pedig 4 millió Ft önerőt biztosított. A képviselő-testület döntése értelmében a fejlesztés II. ütemére és a mozi fejlesztésére, még a múlt év végén 33 millió Ft-ot ítélt meg a város vezetése. A további fejlesztésekhez az önerőn túl a remények szerint újabb pályázati forrásokat is igénybe vehet a televízió. A moziban a Szabadság terem digitalizációja már megtörtént, ott néhány hónapos szünet után június 15-től indul a vetítés.

Az új műszaki szett június 24-én áll rendszerbe a Gyöngyösi Televízióban. Reményeink szerint a minőségváltozást nézőink is hamarosan láthatják.


Tovább az archívumra