Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szent Anna-búcsú Abasáron

Szent Anna-búcsú Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Abasáron minden évben július végén a hagyományok szerint megrendezik az Anna-napi búcsút. A hívek és az érdeklődők minden évben egyszer közös imára és körmenetre gyűlnek össze a Szent Anna-kápolnánálSzent Anna, Mária édesanyja, a hagyományok szerint az asszonyok patrónusa, így régóta védőszentje várandós anyáknak és nagyanyáknak is.

Az abasári önkormányzat nemrég fejezte be az 1745-ben épült Szent Anna-kápolnához vezető hegyi út kivitelezését, SAPARD-támogatással. Így ezen a vasárnapon már a hívek is könnyebben, autóval közelíthették meg az ünnep színhelyét a Sárhegy tetején. Az önkormányzat egyébként feladatának érzi annak elérését, hogy ez a búcsú ne csak a vallásos emberek, hanem a falu számára is közös programot adjon.

A közös imádságokat követően végül elkövetkezett a tó körül megteendő körmenet ideje. Modern korokat élünk, amikor több időt töltünk az autókban, mint az otthonunkban – fogalmazott a plébános. Mindezt szem előtt tartva az esemény zárásaképp megáldotta a hívek gépjárműveit is.

Faragó Zoltán

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-07-25 )

Tovább az archívumra