Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Javítják a kerékpárutat, de szélesebb nem lesz

Javítják a kerékpárutat, de szélesebb nem lesz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kátyúk és belógó faágak nehezítik a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárúton közlekedők életét. Az útszakasz karbantartói a kisebb munkálatokat idén is elvégezik, ám komolyabb fejlesztésekre továbbra sincs lehetőség.

Az elmúlt években látványosan nőtt a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút forgalma. A közlekedést azonban az útra belógó faágak, illetve kátyúk keserítik meg.

A kerékpárutat 1997 nyarán adták át. Az útvonal karbantartói az elmúlt 16 év alatt mindig igyekeztek javítani a problémás útszakaszokat. A munkálatokat idén nyáron közcélú munkások bevonásával, több százezer forintból végezheti el a Városfejlesztő Kft.

Mint Szabó Tibor, a társaság ügyvezetője elmondta: idén kétszer levágták már a belógó faágakat, valamint a biciklis út szélét is ki fogják javítani, mert le van töredezve.

Az úthibák mellett sokan kifogásolják a kerékpárút szélességét – pontosabban keskenységét – is. A városfejlesztő kft. ügyvezetője azt mondja, egyelőre biztosan nem lesz lehetőségük az út kiszélesítésére.


Tovább az archívumra