Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyomravezetői díj a tűz okának kiderítéséért

Nyomravezetői díj a tűz okának kiderítéséért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kátszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a Zsákai lovastanya tulajdonosa a július végi bálatűzzel kapcsolatban.

A lovastanyán több mint 300 körbála égett el teljesen, az anyagi kár megközelíti az egymillió forintot. Úgy tudjuk, a szemtanúk pontos leírást tudtak adni a feltételezett elkövetőről, de a nyomozás érdekeire hivatkozva ezt a nyilvánossággal még nem közölhetik.

Több mint 10 nappal a gyújtogatás után még mindig izzik a hamu a Zsákai Lovastanyán. Hiába a folyamatos locsolás, a hamu széttárcsázása, még mindig fel-fel lángol a tűz, ami július végén keletkezett.

A tulajdonos úgy gondolja, szándékos gyújtogatás történhetett.

A tűzvizsgálók az idegenkezűséget nem tudták kizárni, így a Gyöngyösi  Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit, valamint ismeretlen tettes ellen rongálás bűntettének megalapozott  gyanúja miatt indított nyomozást. A szemtanúk egy biciklis férfit láttak közvetlenül a tűz fellángolása előtt, akiről pontos személyleírást is adtak.

A lovarda tulajdonosa reméli, hogy jelentkezik valaki, akinek pontos információja van arról, mitől kapott lángra a 177 árpaszalma- és 124 lucernabála, amelyek megsemmisülésével hozzávetőlegesen egymillió forintos kára keletkezett.


Tovább az archívumra