Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyiptom: az utasbiztosítások sem érvényesek

Egyiptom: az utasbiztosítások sem érvényesek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az utazásra nem javasolt országok listájára került Egyiptom a közel egy hónapja tartó zavargások miatt. A Külügyminisztérium úgy döntött, az eddig biztonságosnak tartott üdülőhelyeket sem javasolja úti célként a turistáknak. Az ország területére egyébként az utasbiztosítások sem érvényesek.

Több hete tartanak már a zavargások Egyiptomban, éppen ezért nem biztonságos odautazni. A Külügyminisztérium a politikai zavargások miatt Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta, így azokon, akik már előre kifizették az nyaralást, az utazási irodák megpróbálnak segíteni, például más utazásokat ajánlva az egyiptomi helyett.

Sokan előre kifizették már az utazást, nem kell azonban tartaniuk az érintetteknek, hiszen teljes visszatérítést kapnak, amennyiben a felajánlott időpontban nem tudnak elutazni.

A korábban kint nyaralók jó élményekkel tértek haza, nem érezték a zavargások szelét sem – hangsúlyozta az egyik gyöngyösi utazási iroda vezetője.

Érdemes a kirándulni vágyóknak azt is tudni, hogy Egyiptom területére mostantól nem érvényesek az utasbiztosítások. A magyar külügy még 1300 Egyiptomban lévő magyarról tud, akik közül a tervek szerint hétvégéig mindenkit hazautaztatnak.


Tovább az archívumra