Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Befektetés a jövőbe – Gyurcsány Ferenc Gyöngyösön

Befektetés a jövőbe – Gyurcsány Ferenc Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

8000 milliárd forint uniós fejlesztési pénz érkezhet hazánkba 2013-ig. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Befektetés a Jövőbe elnevezésű területfejlesztési konferencián, Gyöngyösön arról beszélt, nem mindegy, hogyan használjuk fel ezeket a támogatásokat. 2013 után ugyanis a stagnáló befizetések és az újonnan csatlakozók miatt biztosan csökken ez a forrás.

 

A miniszterelnök elsőként itt, Gyöngyösön jelentette be, hogy az Új Magyarország Fejlesztési terv az elfogadás küszöbén áll. A kánaán azonban még nincs itt – ezt már Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos jelentette ki. Újabb befektetésekre van szükség, hogy felzárkózhassunk. Ezeknek azonban átgondoltaknak és hosszú távúaknak kell lenniük. A legfontosabb az infrastruktúra, az egészségügy, a környezetvédelem és a turizmus erősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése. Ami nem könnyű feladat, hisz jelenleg kevés a rendelkezésre álló munkaerő bizonyos területeken. Ezért is maradhatunk le időnként Szlovákiával szemben egy-egy beruházás esetén – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.
Az Új Magyarország Fejlesztési terv kidolgozása során értékelték az I. Nemzeti fejlesztési terv tapasztalatait is.  A tervek szerint ezúttal gyorsabb lesz a pénzek kiosztása és egyszerűsödik a pályáztatás folyamata is.
Az új  regionális pályázatok a térségben várhatóan májusban jelenhetnek meg. Tartalmukról a regionális fejlesztési tanácsok döntenek, annyit már tudni, hogy a legfontosabb cél az Ipari Parkok fejlesztése és az akadálymentesítés.
Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2007-04-16 )

Tovább az archívumra