Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kutatók éjszakája a KRF-en

Kutatók éjszakája a KRF-en

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Kutatók Éjszakája alkalmából idén is több százan látogattak ki a Károly Róbert Főiskolára. A tudományos bemutatókat és előadásokat immár nyolcadik éve rendezik meg országosan. Városunk főiskolája már negyedik alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

A Kutatók Éjszakája ingyenes programjai már nyolcadik éve várják a különböző tudományterületek iránt érdeklődőket. A gyöngyösi főiskola már negyedik éve vesz részt az országos programsorozatban.

– Azért örül minden felsőoktatási intézmény országosan egy ilyen alkalomnak, mert ilyenkor alkalma van megmutatni, hogy ő mit is tud. Ugye a nagyközönség, mondjuk úgy, hogy a laikus nagyközönség nem látja, hogy mily folyik egy felsőoktatási műhelyben, hogy az oktatás mellett az ott dolgozó kollégák kutatnak is. Ez egy olyan alkalom, mint a Múzeumok Éjszakája, amiről mindenki tud – vélekedett Bíró Tibor, rektorhelyettes.

Az idei előadásokon szó volt a génmódosított növények termesztéséről, a borkóstolás alapjairól, a kígyókról, a részecskegyorsítókról, és a befektetések egy újfajta megközelítéséről is.

És akinek a földszinti standok látványosságai és az emeleti előadások még mindig nem lettek volna elegek, azok a tetőtéri csillaglesen is részt vehettek, vagy a tőzsdeszimulációs játékban próbálhatták ki kockázatvállalási és stratégiai érzéküket.


Tovább az archívumra