Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Horváth: az unió rezsieljárásra készül

Horváth: az unió rezsieljárásra készül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy átlagos gyöngyösi nyugdíjas házaspár számláján a nyugdíjelemelés és a rezsicsökkentés következtében mintegy 150 ezer forinttal maradt több pénz, mint ez elmúlt évben. Erről a megyei kormánymegbízott beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Horváth László a rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta: az Európai Unió rezsieljárásra készül Magyarország ellen.

A rezsicsökkentés harmadik ütemében november elsejétől újabb 11,1 százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő ára – idézte fel tájékoztatóján Horváth László megyei kormánymegbízott. Mint mondta: e három tétel díja idén már második alkalommal mérséklődött, és a rezsicsökkentés visszavágta egyebek mellett a víz, a csatorna, a szemétszállítás és a kéményseprés után fizetendő díjakat is.

Horváth László emlékeztetett: Gyöngyösön mintegy nyolcezren írták alá a rezsicsökkentés megvédéséről szóló íveket, ami azért fontos, mert az Európai Unió eljárást kíván indítani Magyarország ellen a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

„Az Európai Unió bürokratái egy újabb frontot nyitnak meg Magyarországgal szemben, hiszen egy úgynevezett rezsieljárásra készülnek, amire még nem volt példa az Európai Unió történetében.” – fogalmazott a kormánymegbízott.

Horváth László arról is beszélt, hogy az infláció a hetvenes évek eleje óta nem volt olyan alacsony hazánkban, mint idén, miközben a reálbérek is emelkedtek, e tekintetben Heves megye éllovasnak számít az országban. Kérdésünkre válaszolva a kormánymegbízott arról is beszélt: a kabinet vizsgálja azoknak a kis haszonkulccsal dolgozó, önkormányzati cégeknek a helyzetét, amelyeket hátrányosan érintett a rezsicsökkentés. Mint fogalmazott: bízik benne, hogy év végéig megtalálják a megoldást.


Tovább az archívumra