Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csőtörések Abasáron

Csőtörések Abasáron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csőtörések voltak, bojlerek mentek tönkre Abasáron az új vízellátó rendszer beüzemelésekor. Péntek este óta tucatnyi ingatlantulajdonos jelezte az önkormányzatnál, hogy a vízhálózatában meghibásodás történt. A településen továbbra is csak használati víz van, előreláthatólag péntekre lehet iható víz a hálózatban.

Dr. Lénártné Benei Anikó polgármester arról tájékoztatott, egy nyomásszabályzó berendezés meghibásodása okozta a hirtelen nyomásnövekedést, ami csőtöréseket okozott, és több lakásban is tönkretette a vízmelegítőket illetve a szerelvényeket.

A károk felmérését már pénteken elkezdték. A károsultak listáját az önkormányzat továbbítja a vízszolgáltató biztosítója felé. Tucatnyi ingatlant érint a kár és vannak még olyan bejelentések melyeket ellenőriznek. A csőtöréseket elhárították, de a további munkálatok során, a használati víz cseréje miatt újabb nyomásproblémák is előfordulhatnak, erről igyekeznek időben tájékoztatni a lakosságot – tette hozzá a polgármester. Lénártné Benei Anikó szerint ha a következő napokban vett vízminták is megfelelőnek bizonyulnak, várhatóan pénteken vagy szombaton már lehet inni a vezetékes vízből.


Tovább az archívumra