Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A helyi adókról is döntenek csütörtökön

A helyi adókról is döntenek csütörtökön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elfogadhatja a 2014-es helyi adókról szóló rendeletét Gyöngyös képviselőtestülete csütörtökön. Az előterjesztés nem számol adóemeléssel, de egyelőre az építményadó csökkentését sem tartalmazza.

Nem emelkednek a helyi adók jövőre Gyöngyösön, ha a képviselő-testület változatlan formában fogadja el csütörtökön a helyi adókról szóló előterjesztést. A keddi Fórumban a frakcióvezetők arról beszéltek, hogy az ipari parkban letelepült pelenkagyár működése nyomán jelentős pluszbevételre számítanak.

„Változatlan állás mellett negyvenmillió forint körüli többletbevételre számítunk helyi adóból, ami jelentős tétel. Természetesen sok részlet majd a központi költségvetés elfogadása után tisztázódik, így az adósságátvállalás újabb üteméről is akkor tudhatunk többet.” – fogalmazott Dr. Székács György, a Polgári Frakció vezetője.

Ennek részletei azonban egyelőre nem ismertek, így a mostani előterjesztés a költségvetési koncepcióban lehetőségként megfogalmazott építményadó-csökkentéssel sem számol, erre a büdzsé első fordulós tárgyalása során térnek vissza. Hiesz György szocialista frakcióvezető szerint ennek meg lesz majd a reális esélye.

„Az ellenzéknek azt kellene mondania, hogy teljesen természetes, hogy nincs adóemelés, de nem ezért fejezem ki örömömet, hanem azért, mert a viták ellenére van egy normális gazdálkodás. Nincs szükség adóemelésre, mert a bevételek az iparűzési- és építményadó tekintetében is nőni fognak, így az első fordulós tárgyaláskor lehet gesztust tenni a vállalkozók felé.” – vélekedett a szocialista frakcióvezető.

A helyiadó-rendelet tárgyalása mellett a képviselők dönthetnek majd a lakásrendelet módosításáról, valamint több közbeszerzés kiírásáról is a csütörtöki ülésen.


Tovább az archívumra